Добрич ще бъде домакин на финалните битки от Купата на България 2015 по волейбол, при мъжете, информира bgvolleyball.com. Турнирът ще се проведе от 20 до 25 април с участието на осем отбора, седем от Суперлигата и един от Висшата лига, достигнали до финалната фаза.

Регламентът предвижда участниците да бъдат разделени в две групи по четири тима. В двата потока се играе всеки срещу всеки, първите два продължават във финалната четворка.

Предварителната фаза на турнира ще се проведе в два отделни града – Добрич и Сливница. След това финалистите се събират за полуфиналите и финала в зала Добротица.

Както писахме вече, за тазгодишното издание на турнира има промяна, като някои от най-добрите ни волейболисти ще участват в турнира. За тази цел от федерацията разрешиха на всеки от отборите във финалната фаза да картотекира до трима играчи, които са били в чужбина.

Пррама за турнира

20, 21 и 22 април – срещи от двете предварителни групи в Добрич и Сливница

23 април – почивен ден и придвижване на полуфиналистите до Добрич

24 и 25 април – полуфинали и финали в Добрич

Разпределението на отборите в двете предварителни групи на Купата ще стане чрез жребий. Той ще бъде теглен след 5 април, след приключване на Европейското първенство 2015 за девойки младша възраст, чийто домакин е България, а надпреварата ще бъде в Пловдив и Самоков.