Сезонът за Александър Везенков и неговите съотборници от Барселона приключи по-рано от очакваното, след като каталунците загубиха четвъртфиналната си серия срещу Валенсия.

В решителния трети мач във Валенсия домакините победиха с 67:64 и по този начин продължиха към топ 4.

През целия двубой Барса изоставаше минимално, но така и не успя да стигна до обрата, въпреки че бе близо до това на няколко пъти в последната четвърт. В самия край разликата бе три точки, но Алекс Ренфроу сбърка със стрелбата си от тройката и с това сложи край на надеждите на Барса.

Двубоят определено не бе от добрите за Везенков. Българинът започна като титуляр, но набързо направи две лични нарушения, които предопределиха по-малкото му игрови минути до края на мача. Той завърши с 12 минути на паркета, в които реализира 2 точки.

Фернандо Сан Еметерио завърши с най-много точки за Валенсия, отбелязвайки 13. Рафа Мартинес добави 12 точки, а с 10 остана Боян Дублевич.
За Барселона Тайрийс Райс завърши с 18 точки, но в последните секунди пропусна две стрелби от тройката, които можеха да пратят мача в продължение. Анте Томич приключи срещата с 14 точки за каталунците, а Алекс Ренфро остана с 8.
В полуфиналите Валенсия ще срещне победителя от серията между Баскония и Гран Канария.