Пловдив може да приеме още едно голямо предизвикателство през 2019 г., когато градът ни ще бъде Европейска столица на културата - шампионата на Стария континент по минифутбол. Това стана ясно по време на провеждащото се в момента първенство в Бърно (Чехия). 

Официалният представител на Община Пловдив - Христо Христов внесе документите за кандидатурата на града и се срещна с президента на Международната асоциация по минифутбол –  Филип Джуда и президента на Европейската федерация - Давид Тибор. 
Ръководителите на световния и европейски минифутбол са изразили увереност, че като страна съучредителка на европейската федерация България ще се справи с организирането на този голям футболен форум. 

Националите по минифутбол

източник: личен архив

Решението за това къде ще се проведе шампионата ще бъде взето по време на Генералната асамблея през 2018 година.

В Общината трябва да обсъдят вариантите за мястото на първенството, като ще се търси най-оптималният по отношение на зрители и телевизионно излъчване. Възможно е срещите да се играят на специално изградено игрище на площад „Централен”.

Междувременно българският национален отбор продължава успешното си представяне на шампионата в Бърно. Нашите се класираха за осминафиналите, където тази вечер от 21:15 часа ще срещнат домакините на първенството Чехия.