Ръководството на Дунав Русе започна картотекирането на играчи за участие на тима в турнира Лига Европа, информира официалният сайт на „драконите“.

От щаба на русенци твърдят, че до този момент „следват строго“ предоставения график от УЕФА, въпреки че към този момент участието на отбора в Европейските клубни турнири не е сигурно.

В Дунав уверени, че са в Лига Европа, пратиха свой човек на жребия

Завързаният казус ще бъде решен в понеделник, часове преди жребия за Лига Европа, когато ще стане ясно дали ЦСКА ще бъде допуснат до участие или неговото място ще бъде зает от Дунав.

„Дунав все още очаква формалната зелена светлина, за да получи заслуженото си място в Европа, като това се трябва да се случи след заседание на УЕФА в понеделник, когато ще се утвърди окончателният списък с участващи отбори. „Драконите“ вече стартираха процеса по картотекиране на футболистите и се следва строго предоставеният график от европейската централа“, пишат в официалния си сайт русенци.

Дунав чака решение за Европа

„В понеделник в случай, че всичко се развие според очакванията на всички в Русе, Дунав ще бъде представляван от своя изпълнителен директор Ивайло Петков на жребия. Русенци се очаква и да използват своя „Градски стадион“ в Русе, който очаква формално разрешение от УЕФА за Първия и Втория предварителен кръг на Лига Европа“, се казва още в материала.