Старши треньорът на казахстанския Иртиш Димитър Димитров, коментира за Дарик радио съперника на неговия тим Дунав: "На мен ще ми бъде приятно да се прибера в България още веднъж. Да се видя с приятели и с близки. За мен жребият е приятен. Не казвам дали е удачен или не, защото отборът на Дунав има своите стойности и силни качества. Той го показа със самото класиране за Лига Европа!"

Русенци излизат срещу водения от Херо тим в първия квалификационен кръг на Лига Европа, като първата среща е на 29 юни в Павлодар, а седмица по-късно е реваншът в България.

С кой се падна ЦСКА на жребия?

"Не мога да кажа, че съм искал български отбор на жребия. Знаете, че ние бяхме в урната на непоставените и за нас нямаше кой знае какъв избор, защото нямахме нужния коефициент. Лично на мен ми се искаше един отбор като Милсами, който познавам добре. В никакъв случай не казвам, че съм искал само български отбор. Просто жребия го приемам като факт. Просто, който и да се беше паднал, ние трябва да играем", каза още българският специалист.

Димитров взе отношение и по въпроса, че минути преди тегленето на жребия в Нион вместо Дунав, вероятен съперник на Иртиш бе ЦСКА: "Аз до последно очаквах някакво развитие от УЕФА по случая ЦСКА. Наистина очаквах ЦСКА да играе на базата на класирането и на база на информациите, които имах до последния момент. За мен обаче няма никакво значение с кой ще играем и аз не мога да обсъждам решенията на УЕФА и на ФИФА. Така са преценили, така са направили!"

УЕФА отстрани ЦСКА от жребия!

"Трудно ми е да отговоря еднозначно на въпроса дали сме подготвени за Лига Европа. В последните няколко дни ни напуснаха двамата централни бранители, които са чужденци. За нас това е голяма загуба, но ние трябва да намерим изход от тази ситуация и да се представим достойно. Няма как да направим селекция преди мачовете с Дунав. Сроковете са в доста напреднала фаза и трудно можем да картотекираме футболистите преди тези двубои", обобщи ситуацията в Иртищ към момента Димитров.

Херо обрисува с няколко думи съперника на неговия тим - Дунав: "Трудно мога да направя съпоставка на Иртиш с Дунав, защото нямам кой знае какви впечатления от българския отбор. Аз съм от две години в Казахстан, наблюдавал съм някои техни мачове. Отборът на Дунав е без кой знае какви звезди, но играе колективен футбол, играе организирано и дисциплинирано, неудобен противник е за много отбори в България. Отбор, който има своите достойнства и уважения!"

Завърналия се в Европа Дунав се натресе на Херо

"Четох едно изказване на колегата Веселин Великов, че нашият бюджет бил 21 млн. евро и искрено се засмях. Дори в клуба ме питаха защо не съм казал досега, че имаме такъв голям бюджет. В Иртиш нещата се подобриха от тази гледна точка, че малко по-навреме е заплащането. Но е тежко от друга страна - в момента ние изплащаме дългове, които са се понатрупали в последните години и затова нашите заплати са по-малки от тези на останалите клубове в Казахстан", с усмивка сподели българският треньор на Иртиш.

"Не мога да Ви кажа дали правя планове за завръщане в България. Имам предложения от местни отбора да продължа кариерата си тук. Трябва да обмисля сериозно бъдещето си", завърши Димитър Димитров.