Защитникът на Етър Симеон Иванов сподели след класирането на „болярите“ в елита, че промоцията на тима е напълно заслужена, въпреки че велокотърновци не успяха да спечелят нито един от последните си четири мача.

В последен мач от сезона във Втора лига Етър направи 2:2 в Несебър, но въпреки това, с оглед на останалите резултати, „виолетовите“ се класираха за Първа лига.

„Доста труден мач за нас. Знаехме, че домакините от Несебър са стимулирани допълнително. Ние обаче не сме очаквали лек мач. През целия полусезон не сме имали леки мачове. Дори да сме постигнали добри резултати, това се е дължало на нас футболистите. Ние за всеки мач се готвихме като за финал. Невероятен втори полусезон. През цялото време бяхме на първо място, така че напълно заслужено сме в Първа лига“, коментира защитникът, който бе заменен принудително заради контузия.

Етър се завърна в елита

„В момента се чувствам добре, но все пак извадих коляно. Ще мога да кажа повече, след като премина преглед. Аз съм късал връзки и знам какво да очаквам. Подготвен съм за най-лошото, но ще видим след прегледа“, каза още той.

„Футбол без напрежение няма. Винаги сме се хвърляли, никога не сме се затваряли. Винаги сме излизали за победа, понякога се получаваше, понякога не. Разбира се, че искам да се пробвам с Етър в Първа лига. Надявам се да съм здрав. Велико Търново е прекрасен град, Етър заслужава да бъде в А група“, завърши Симеон Иванов.