Контролата между отборите на Дунав (Русе) и Етър в петък е с нов променен начален час. Двата отбора ще се срещнат на 23 юни не от 18:30, а от 20:00 ч. на електрическо осветление на стадион „Ангел Кънчев“ в Трявна, съобщи официалният сайт на великотърновци.

Русенският тим, който ще играе в евротурнирите срещу Иртиш (Казахстан), е на подготовка в Трявна и вече направи там първата си проверка, като завърши 2:2 с Берое. За етърци пък контролата ще бъде първа в подготовката.

Междувременно 23-годишен чешки защитник дойде в Етър на проби – 190-сантиметровият централен бранител Любош Адамец, който е преминал и през школата на Ювентус (Италия).

Любош Адамец е роден на 27 април 1994 г. в Бърно (Чехия), като през 2010 г. отива в школата на Ювентус и изкарва там един сезон. После играе за U17 и U21 на Спарта (Прага), а през 2013/2014 г. е в елитния полски Шльонск (Вроцлав). После кариерата му минава през Лупа Кастели Романи (Италия) и малтийския Наксар, откъдето идва във Велико Търново. Бил е и юношески национал на Чехия до 17 години.

„Чехът е при нас на проби, ще води подготовка десет дни с отбора и ще вземе участие в първите контроли, за да преценим качествата му“, коментира старши треньорът Станислав Генчев.