Бившият преводач в Манчестър Юнайтед Дебора Гомес обяви, че клубът е променил коренно своята трансферна политика след оттеглянето на сър Алекс Фъргюсън.

Тя даде повече подробности за трансфера на Анхел Ди Мария на "Олд Трафорд", като заяви, че той и още много други футболисти, са били купени с цел продажба на тениски, от която клубът да генерира огромни приходи.

"Чух ръководството на Юнайтед да си говори: "Ще продадем много фланелки на Ди Мария, така че да подпишем с него". Ето защо Анхел беше недоволен и не можа да се адаптира към отбора. Не можеше да комуникира с никого и знаеше, че е взет само, за да се изкара печалба от него", заяви Гомес.

"След сър Алекс Фъргюсън, клубът загуби интерес към футбола. Пари, пари, пари, само за това се мисли. Преди всеки трансфер се говори каква печалба ще донесе даденият състезател", добави той.

Манчестър Юнайтед купи Ди Мария от Реал Мадрид през лятото на 2014 година за сумата от 59,7 милиона паунда, а следващото лято го продаде на Пари Сен Жермен срещу сумата от 44 милиона паунда.