Мечтите на Арсенал за позиция в Топ 4 в края на сезона бяха на път да се изпарят окончателно, но все пак пламъчето на надеждата остана да мъждука след много мъчен успех над шампиона Лестър. "Артилеристите" надделяха с 1:0 на свой терен в късна драма. 

Те имаха преимущество, но стигнаха до победното попадение едва в 87-та минута. И при това то беше дело на защитника на "лисиците" Роберт Хут, който си вкара нелеп автогол. 

Иначе този мач започна с надмощие на домакините, но с положение пред гостите. В 7-та минута Джейми Варди получи добра топка в наказателното поле и я отигра с първото си докосване, но я прати встрани от вратата. 

В средата на първата част отново Лестър можеше да се разпише, но тогава другата звезда на шампионите Рияд Марез не можа да се разпише, като изстрелът му от изгодна позиция беше отразен от Петър Чех. 

В тези минути някъде "артилеристите" взеха нещата по-сериозно под свой контрол. Първата чиста възможност за тях пропиля Тио Уолкът в 28-та минута, когато опасният му изстрел беше избит по великолепен начин от Каспер Шмайхел. 

Точно преди почивката Арсенал беше най-близо до гола, но тогава при една много хубава контраатака Алексис Санчес стреля мощно, но топката срещна напречната греда и Лестър беше пожален. 

В крайна сметка преди почивката попадения не паднаха, а след нея положенията не бяха толкова чисти. Месут Йозил и Алексис Санчес не можаха да се разпишат за домакините, докато Варди и Шинджи Оказаки не бяха точни за "лисиците". 

Най-чистата възможност за шампионите след почивката се откри пред Шинджи Оказаки в 78-та минута, но ударът му беше избит от Петър Чех. Така се стигна до късната драма, след която Арсенал се радваше. 

В 87-та минута Аарън Рамзи опита изстрел към вратата от границата на наказателното поле, но топката летеше в аут. По пътя си обаче тя се отби в гърдите на Роберт Хут и излъга Каспер Шмайхел, за да се озове в мрежата му за 1:0. 

Този резултат се запази и до края, като така "артилеристите" се докопаха до важните три точки и с тях вече имат 60 в актива си на шестата позиция, на четири от място в Топ 4. Лестър остава с 37 точки, но е с шест над зоната на изпадащите и може да е спокоен.