Манчестър Сити се наложи с 3:1 над Нюкасъл и след грешната стъпка срещу Ливърпул, се върна на пътя на победите.

На свой терен "гражданите" не са губили точки от август месец, а с трите взети сега възстанови преднината си от 12 точки пред Ман Юнайтед.

В пети пореден мач Сити не успя да запази суха мрежа, но хеттрик на Серхио Агуеро неутрализира желанието на Нюкасъл.

Още в първата минута Кристиан Атсу опита да стресне стража на Сити Едерсон, но дотам стигнаха стремежите на Нюкасъл.

В 18-та минута Рахийм Стърлинг получи страхотен пас от Давид Силва, но бе няколко педи в засада и въпреки че прати топката във вратата, попадение не бе зачетено.

В 34-та минута добра акция между Давид Силва и Зинченко не завърши с попадение, но в следващата атака на Ман Сити, в същата минута, Серхио Агуеро засече перфектно центриране на Кевин Де Брюин отляво и откри резултата, като само леко отклони с глава топката в мрежата.

Де Брюин стреля опасно в 40-та минута, но вратарят на гостите се намеси. Белгиецът за пореден път бе моторът в концепцията на Гуардиола, а отправи и куп удари към съперниковата врата.

В 60-та минута Серхио Агуеро можеше да приключи всичко, но Айзък Хейдън изби точно преди аржентинецът да засече в мрежата.

Все пак и вторият гол във вратата на Нюкасъл не закъсня, като Рахийм Стърлинг спечели дузпа в 62-та минута, задържан от Хавиер Манкийо в пеналта. Агуеро застана зад топката и материализира наказателния удар за 2:0.

Нюкасъл все пак успя да вкара гол на "Етихад". В 67-та минута Джейкъб Мърфи бе изведен отлично от Киърън Кларк. Той напредна сам срещу Едерсон и с добър завършващ удар наказа отбраната на Сити.

В 70-та минута Карл Дарлоу спаси невероятен удар на Рахийм Стърлинг, а не след дълго дойде и най-доброто друго положение, в което Нюкасъл можеше да изравни.

Едерсон не успя да улови топката, след като Мохамед Диаме нахлу отляво в пеналта, и за малко нападателят на Нюкасъл да успее да добави във вратата.

Серхио Агуеро обаче оформи хеттрика си в 83-та минута, за да успокои ситуацията на "Етихад". Лирой Сане премина през няколко защитници на Нюкасъл с лекота, за да намери Агуеро на позиция за обстрел в пеналта и той нямаше как да сгреши за 3:1.