Германия и Чили завършиха 1:1 в очаквания с най-голям интерес двубой от груповата фаза на Купата на Конфедерациите. Алексис Санчес даде рано в мача аванс на чилийците, а в края на първото полувреме Ларс Щиндъл възстанови равенството.

Южноамериканските първенци имаха по-солидните шансове в двубоя, но в крайна сметка ремито като че ли устройваше и двата отбора, които по този начин останаха начело на групата с по 4 точки. Чили все пак е лидер с по-добра голова разлика, а всички ще се реши в последните двубои, в които Германия играе с Камерун, а Чили с Австралия.

Резултатът в Казан бе открит още в 6-ата минута и главна вина за попадението на чилийците имаше Шкодран Мустафи. Лош опит за пас на бранителя на Арсенал бе пресечен от Артуро Видал, след което той направи класно двойно подаване с Алексис Санчес и нападателят реализира с удар покрай поставения под рамката на вратата Марк-Андре Тер Стеген. По този начин Санчес се превърна в най-успешния голмайстор в историята на Чили, задминавайки легендата Марсело Салас.

Голът даде самочувствие на чилийците и те продължиха да играят много успешно срещу световния шампион. Пресата на Видал и компания не даваше шанс на момчетата на Йоги Льов да създадат нещо по-опасно. В 19-ата минута пък Едуардо Варгас можеше да удвои аванса на своя отбор, но изстрелът му от границата на наказателното поле срещна напречната греда.

В края на първото полувреме Германия все пак успя да стигне до изравняването. Емре Джан продължи хитро надясно към Йонас Хектор, който подаде прострелно към Ларс Щингъл, а за нападателя на Бундестима остана да засече топката от близко разстояние за своя втори гол на турнира.

В началото на втората част Алексис Санчес стреля опасно от фаул, но над вратата, а същото направи и Видал с изстрел с глава от близко разстояние. Щиндъл пък бе най-близо до гола от германците, но Джони Ерера спаси удара му в десния ъгъл.

Като цяло и двата отбора сякаш нямаха нищо против да си разделят по точка и в крайна сметка закономерно се случи именно това.

Последните мачове в групата са в неделя, а те ще определят и крайното класиране в група В.