Германия направи огромна крачка към класирането си на полуфиналите в Европейското първенство за младежи в Полша. Младите надежди на Бундестима отвяха Дания с 3:0, но последният им мач от групите с Италия няма да е без значение. 

В него просто германците не трябва да допускат загуба и ще бъдат сред сигурните участници в Топ 4 на турнира. Но ако паднат и ако Чехия победи "червения динамит", може да се случи невероятна въртележка. 

Попаденията в този мач паднаха след почивката. Дейви Зелке, Марк-Оливер Кемпф и Надием Амири пронизаха мрежата на противника и подпечатаха убедителния успех на фаворитите в тази среща. 

Още от самото начало Германия наложи превъзходството си. Още в 11-та минута Мичел Вайзер пропусна от изгодна позиция и прати топката над гредата. В 23-та пък Серж Гнабри намери перфектно Макс Майер в наказателното поле, но той не можа да намери целта. 

До почивката Гнабри имаше още една възможност да открие резултата, но изстрелът му от наказателното поле мина на сантиметри встрани от вратата и в крайна сметка първото полувреме завърши без голове. 

Но малко след подновяването на играта статуквото се промени. И за да се случи това, трябваше да има къс магия от Дейви Зелке. Играчът на Херта получи топката от Джереми Толян точно на границата на наказателното поле и с перфектен капещ лист прехвърли вратаря, който беше на голлинията си - 1:0. 

Малко след това Мичел Вайзер можеше да реши отрано всичко, но ударът му от близка дистанция беше спасен от вратаря. Така Бундестимът остана само с гол аванс, но не се отказваше да търси и по-убедителна преднина. Датчаните пък не можеха да отреагират. 

Серж Гнабри пропиля поредната възможност в 70-та минута, но бързо всичко приключи. В 73-та минута Макс Майер центрира перфектно в наказателното поле и там от воле Марк-Оливер Кемпф направи 2:0. 

Класиката в този мач беше оформена в 79-та Тогава Надием Амири се разписа с мощен удар от границата на наказателното поле след асистенция на Зелке и всичко приключи по този начин. 

До края нямаше какво да се случи повече и така Германия се поздрави с втора победа от два мача и вече е с шест точки. Дания остана без актив и дори и чудо не може да му помогне да излезе от групата.