Шампионът Пари Сен Жермен не показа никаква милост срещу големия си съперник във Франция Олимпик Марсилия. Парижани се наложиха със звучното 5:1 като гост на „Стад Велодром“ в дербито от 27-ия кръг на Лига 1.

Освен с резултата, двубоят ще се запомни и с поставения рекорд по посещаемост на домакински мач на Олимпик. На „Велодром“ присъстваха 65 252 зрители, като по този начин бе подобрен досегашният рекорд от 65 148 души поставен през 2015 година.

Наказателната акция на гостите започна още в 6-ата минута, когато бе открит резултата в мача. След центриране от статично положение към Тиаго Силва, капитанът на ПСЖ намери с глава Маркиньос, който бе заел позиция във вратарското поле и от близко разстояние вкара за 1:0.

Попадението стъписа домакините, които само десет минути по-късно инкасираха второ попадение във вратата си. Тои път Единсон Кавани бе изведен зад отбраната на Олимпик и останал сам срещу вратаря нямаше как да сгреши. Попадението обаче предизвика дискусии, след като на повторенията се видя, че уругваецът е бил в положение на засада.

Втората част започна по подобие на първата. Само пет минути след подновяването на играта, тимът на Руди Гарсия допусна нов гол, с който до голяма степен бе предрешен и крайният победител в срещата. Лукас Моура попари марсилци след пас на Блес Матюиди за 3:0.

Новата звезда на парижани Юлиан Дракслер също записа името си сред голмасторите, наказвайки вратаря Йоан Пеле минути, след като се появи на терена като резерва.

Двадесет минути преди края на редовното време домакините все пак се добраха до почето попадение, а точен бе Род Фани.

Крайният резултат в двубоя бе оформен от Блес Матюиди в 83-ата минута.

С успеха си парижани събраха актив от 59 точки и заемат втората позиция след Монако. Марсилия пък е седми с цели 20 точки по-малко от днешния си съперник.