Германия започна подобаващо участието си на Купата на Конфедерациите. Големият фаворит за отличието се справи в зрелищен мач с представителя на зона Азия Австралия. 

Момчетата на Йоаким Льов, макар и без огромната част от звездите си, надделяха с 3:2 над надъхания си опонент. Този мач предложи много емоции и хубави изпълнения на феновете, които определено останаха доволни от зрелището. 

Още от началото този двубой показа какво може да се очаква от него. В 5-та минута Юлиан Бранд направи страхотен пробив в наказателното поле и свърна към Ларс Щиндъл около точката на дузпата и той прониза мрежата за 1:0 в полза на Германия. 

Инициативата след това беше изцяло за европейския отбор, но Сандро Вагнер се скъса да пропуска невероятни възможности. И точно тази германска аристократичност пред гола беше наказана в края на полувремето. 

При единствената си сносна атака "кенгурата" изравниха. Това се случи в 41-та минута, когато Том Рогич получи една топка пред наказателното поле и прати топката неспасяемо в мрежата на германците за 1:1. 

Но това статукво не се задържа дълго. Още преди почивката Бундестима си върна аванса. Това се случи след точно изпълнена дузпа от Юлиан Дракслер за нарушение на Масимо Луонго. Така почивката дойде при 2:1 в полза на световните шампиони. 

Малко след подновяването на играта всичко изглеждаше приключило. Йосуа Кимих намери перфектно Леон Горецка на стрелкова позиция и последният не сбърка, за да направи 3:1 в полза на европейския тим. 

Но австралийците не се предадоха и върнаха интригата сравнително скоро. В 58-та минута Томи Юрич се разписа след разбъркване в наказателното поле на Германия, като въпреки намесата на видео-арбитрите попадението беше зачетено и резултатът беше намален на 2:3. 

Момчетата на Йоги Льов обаче не се поддадоха на напрежението, напротив. Те продължиха да търсят попаденията, но Тимо Вернер и Йосуа Кимих изпуснаха да отбележат четвърто попадение. Юрич и Роби Крузе пък не успяха да донесат равенството за "кенгурата" и така всичко приключи с успех за Германия. 

След този развой световният шампион дели първата позиция с Чили с по три точки след изиграването на първия кръг на турнира. Австралия и Камерун са без актив и ще им е трудно да се преборят в тази конкуренция за място на полуфиналите.