Изгряващата звезда на Борусия Дортмунд Усман Дембеле получи солидно признание за дебютния си сезон с екипа на „жълто-черните”. Атакуващият футболист бе избран за Новобранец на годината в Бундеслигата за сезон 2016/2017.

Барселона води преговори с Усман Дембеле

Едва 19-годишният футболист защити реномето си на един от най-ярките таланти из Стария континент. Привлеченият от Рен техничар изигра 32 шампионатни мача, в които вкара 6 гола и записа 13 асистенции. Освен всичко друго той се разписа и при победата с 2:1 над Айнтрахт Франкфурт във финала за Купата на Германия. Така французинът помогна на „жълто-черните” да вземат първи значим трофей от 2012 година насам.

Дембеле ядосан от уволнението на Тухел

Приза за новобранец №1 Дембеле си оспорваше с Набил Бенталеб от Шалке 04, Рихедли Базур от Волфсбург, Джордан Торунарига от Херта и Чаглар Сьоюнчю от Фрайбург. Победителят по-рано говори с френския „Л’Екип” за това как Германия е най-доброто първенство в Европа за младите футболисти. „Когато си млад играч, Германия е перфектното място. Има много млади таланти тук, а хората имат доверие в тях. Да бъда част от първия тим на Борусия ми позволи да натрупам повече опит. Аз не смятам да спирам, а да работя още”, каза Дембеле.

Как покълна токсичният развод между Тухел и Борусия...