Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу коментира темата с Андрес Иниеста. Той обясни, че е наясно с бъдещите планове на халфа, но отказа да говори, изтъквайки, че самият полузащитник ще реши кога да ги обяви. Босът обясни само, че Иниеста винаги е бил ключов елемент в състава на каталунците и добави, че всички бащи биха искали да имат син като него.

„Знам какво се случва с Иниеста, но е коректно той да обяви. Когато пожелае, ще говори. За нас той е футболистът, белязал тази ера“, започна Бартомеу в интервю пред Cadena Ser.

„От 2004 година насам, Иниеста е най-важният футболист, който сме имали. Той бе част от проектите на всички треньори от Рийкард насам“.

„Дали ще има пресконференция – това трябва да го реши Иниеста. Заради всичко, ние трябва да уважим желанията му. Ще кажа само, че всички бащи биха искали да имат син като Андрес“, добави Бартомеу.

Запитан за Лионел Меси, босът обясни: „Нямам съмнения, че той е най-силният футболист в света. Аз не решавам въпроса със Златните топки обаче, а France Football, те имат свои правила“.

Припомняме, че Иниеста така и не спечели най-престижния индивидуален футболен трофей, въпреки че на няколко пъти бе близо.

Що се касае до витаещите слухове за бъдещето на треньора Ернесто Валверде, Бартомеу обясни: „Оценяваме всичко. Купата на Краля, играта ни, дано вземем и Ла Лига. Дубълът е мечта. Валверде има сериозен дан за всичко това. Никой в ръководството не се съмнява в него“.