Отборът на Реал Мадрид записа драматична победа с 3:2 при гостуването си на Виляреал от 24-ия кръг на Ла Лига. Момчетата на Зинедин Зидан изиграха слабо първо полувреме на „Ел Мадригал“, а през вторите 45 минути зрителите станаха свидетели на истинска голеада. Цели пет попадения паднаха, като първо домакините поведоха с 2:0, а след това „белите“ се втурнаха да обръщат резултата в своя полза.

Полемики имаше около отсъдена в полза на Кралския клуб дузпа, след която дойде и изравняването за 2:2.

За Реал Мадрид точни бяха Гарет Бейл, Кристиано Роналдо (от дузпа) и Алваро Мората. Попаденията за домакините реализираха Мануел Тригерос и Седрик Бакамбу.

Първото полувреме премина сравнително равностойно, а положения се разкриха и пред двете врати. Играчите на „жълтата подводница“ стигнаха до първата по-сериозна атака в мача. В 11-ата минута Марио Гаспар получи добър пас в наказателното поле и отправи удар, но Кейлор Навас успя да отрази.

Гостите организираха добра атака в 25-ата минута. Карим Бензема стреля с глава, но Серхио Асенхо демонстрира добър рефлекс и отрази. Малко след това Виляреал имаше страхотна възможност. Кастийехо стреля фронтално на вратата от вратарското поле, но ударът му мина над напречната греда.

В 35-ата минута домакините трябваше да правят вратарска смяна. Аснехо се контузи и мястото му бе заето от Андрес Фернандес.

Виляреал започна вихрено второто полувреме и само в рамките на няколко минути домакините шокираха „кралете“. От 50-ата до 56-ата минута играчите на Виляреал стигнаха до две попадения. Адриан центрира от границата на наказателното поле, а Кастийехо, който чакаше на левия ъгъл на вратарското поле свали с глава към Мануел Тригерос. Той с десния крак се разписа за 1:0 в 50-ата минута.

В 56-ата минута преднината на „жълтата подводница“ бе удвоена. Седрик Бакамбу бе добре изведен от Бруно, измъкна се от бранител и се разписа за 2:0.

Кристиано Роналдо се озова на добра позиция в 59-ата минута. Португалецът бе около точката за дузпата, стреля, но встрани от левия стълб. Четирикратният носител на „Златната топка“ бе в центъра на нова опасна ситуация в 61-ата минута. При нея обаче изстрелът му излезе в аут. При ответната атака Кастийехо бе близо до ново попадение в полза на домакините, но без успех.

Възпитаниците на Зинедин Зидан намалиха изоставането си в 64-ата минута. Даниел Карвахал центрира отдясно, а Гарет Бейл се извиси над всички и с глава направи 1:2.

Реал Мадрид получи право да изпълни дузпа в 72-ата минута. Тони Кроос стреля от зоната пред дъгата на наказателното поле, а Бруно Сориано пресече пътя на топката, като опита да я овладее с гърди. Тя обаче се отби и в ръката му, а реферът Хил Мансано прецени, че има основание да посочи бялата точка, въпреки протестите на футболистите на Виляреал. Бурни страсти имаше и на скамейката на домакините, където Роберто Солдадо бе санкциониран с жълт картон, а треньорът на тима Фран Ескриба бе изгонен.

Кристиано Роналдо се нае с изпълнението на 11-метровия наказателен удар. Нападателят реши да насочи в долния десен ъгъл, а Андрес Фернандес бе близо до това да спаси, но не успя – 2:2.

Драматичните минути на „Ел Мадригал“ продължиха, а момчетата на Зизу направиха пълен обрат в 83-ата минута. Роналдо пусна наляво към Марсело, той напредна и центрира в наказателното поле, където Алваро Мората засече с глава за 3:2.

В последната минута на редовното време Вилареал имаше страхотна възможност да изравни. Джонатан дос Сантос бе съвсем близо до попадение, но топката мина встрани от десния стълб.

В класирането Реал Мадрид има актив от 55 точки на върха. Виляреал е шести с 39.