Голямата звезда на Барселона Лионел Меси получи поредното си ценно признание, като бе обявен за най-добрия в Ла Лига за миналия сезон от авторитетния ежедневник „Марка”. Изданието, което по принцип е приближено до кръвния враг Реал Мадрид, почете аржентинския национал с приза „Ди Стефано”, който традиционно връчва всяка година.

Меси с юбилейна асистенция №200 

На красивата церемония 30-годишният нападател също така взе и трофея „Пичичи”, който се връчва на най-добрия реализатор за съответната кампания. През сезон 2016/2017, в който титлата отиде у Реал, Меси беше без конкуренция на върха при голмайсторите с 32 попадения в 34 двубоя.

FourFourTwo обяви Меси за най-добрия актуален футболист

„Вече имам няколко трофея „Ди Стефано”, но този е по-различен. Преди бяха по-големи и по-тежки, но се радвам, че отново го получавам и искам да благодаря на „Марка” за това признание”, коментира Меси. „За пети път взимам тази награда. Доволен съм да я получа пак заради това, което представлява тя. Беше истинско удоволствие да срещна Дон Алфредо и да прекарам известно време с него”, допълни той.

Барса реже Реал за шпалир

„Пичичи” е приз, който искам да споделя със съотборниците си и да им благодаря. Това награда за целия отбор, точно като „Златната обувка”. Тя никога не била основна цел, защото предпочитаме титлите, но ако има вариант да вземем такива индивидуални отличия, и те са добре дошли.”

Останалите призьори от бляскавата гала на „Марка”:

Наградата „Самора” (най-добър вратар в Ла Лига) – Ян Облак, Атлетико Мадрид

Наградата „Сара” (най-резултатен испански футболист в Ла Лига) – Яго Аспас, Селта Виго

Наградата  „Мигел Муньос” (най-добри испански треньори в Ла Лига) – Хосе Луис Мендилибар, Ейбар и Асиер Гаритано, Леганес

Наградата „Гурусета” (за най-добър съдия в Ла Лига) – Хуан Мартинес Мунуера

Наградата за Най-полезен играч в националния отбор на Испания – Андрес Иниеста

Трофеят „Харке” – присъден на колумбийския Атлетико Насионал (за доброволното оттегляне във финала за Копа Судамерикана срещу Шапокоензе след самолетната катастрофа на бразилския тим)