Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо изглеждаше като поредната "тлъста" жертва на испанските данъчни власти. В Испания обявиха по-рано във вторник, че и към Специалния има повдигнати обвинения за укриване на данъци - нещо, което вече се случи със звезди като Лео Меси и Кристиано Роналдо. 

Испанците нямат умора, погнаха и Жозе за данъци

Но адвокатите на специалиста изразиха публична позиция, че не е получил обвинения от данъчните в страната, в която работи за последно между 2010 и 2013 г. и никой от там дори не се е свързвал с него, за да му обяви, че дължи пари на хазната. 

Жозе продължава да живее на хотел в Манчестър

"Жозе Моуриньо не е получавал никакво обвинение и дори уведомление, че има данъчни прегрешения. До днешна дата нито испанските данъчни власти, нито прокурори от страната са се свързвали с него или адвокатите му, които са назначени да се грижат именно за тези въпроси."

Данъчните в Испания по петите на Модрич и Бейл

"Жозе Моуриньо, който живя в Испания между юни 2010 г. и май 2013 г., е платил над 26 млн. евро данъци, като това се равнява средно на 41% от възнагражденията, които е получил за този период."

Кристиано се явява пред съда на 31 юли

"През 2015 г. той прие преизчисленията върху данъчните му задължения, направени от властите за периода 2011-2012 г. Тогава той подписа и споразумение с властите за дължимите пари за 2013 г."

"От своя страна, тогава Испанското правителство подписа документ, според който Моуриньо е съдействал напълно на властите и се е съгласил с всички техни препоръки за плащане на задълженията и няма никакви обвинения към него", написаха адвокатите на Специалния. 

Според информациите от Испания днес, португалецът е бил погнат за дължима сума в порядъка на 3.3 млн. евро. Истинността на това твърдение обаче беше оспорена от екипа на настоящия мениджър на Манчестър Юнайтед.