Една от най-слабо пазените тайни това лято беше разбулена официално. А именно - бразилският ветеран Дани Алвеш си тръгва от Ювентус още в близките няколко дни. 

Новината беше обявена от изпълнителния директор на "старата госпожа" Бепе Марота. Той разкри, че такова е желанието на самия играч и няма как някой да бъде задържан в отбора против волята му. 

Алвеш иска от Юве да прекратят договора му

"Няма разпад на отношенията между нас. Просто мотивацията е ключов фактор да играеш в Ювентус и когато я загубиш, можеш да си тръгнеш. Дани Алвеш е разбрал, че иска различно предизвикателство и точно затова сме се разбрали да прекратим взаимоотношенията си по взаимно съгласие и му пожелаваме успех занапред."

Ман Сити и Ювентус на финалната права в преговорите за Алвеш

"Разбира се, има малко горчивина у нас заради нещата, които той каза по наш адрес. Но пак ви казвам, разделяме се като добри приятели и всичко е наред", сподели Марота пред медиите в Италия. 

Алвеш вече е постигнал предварителна договорка с Манчестър Сити и ще подпише договор за две години с тима на Хосеп Гуардиола. Той изкара само една година в Юве, но успя през това време да спечели титлата и купата на Италия, както и да играе на финал в Шампионската лига, загубен от Реал Мадрид.