Обвинителят на Андреа Аниели обясни, че помилването на президента на Ювентус от Италианската футболна федерация представлява грозен прецедент.

Първоначално босът на „бианконерите” бе наказан с 1-годишно изключване от футбола заради факта, че е продавал билети на клубни ултраси, които са обвързани с престъпни структури. Днес санкцията бе вдигната, а вместо това Аниели ще трябва да плати 100 хиляди евро, а клубът е глобен с 600 хиляди от общоевропейската валута.

Юве с крупна печалба за сезон 16/17

„Тази присъда е грозен прецедент”, заяви обвинителят Джузепе Пекораро. „Вижда се желание за осребряване на оригиналната санкция.”

Аниели е санкциониран за нарушаване на правилата при продажба на билети, тъй като е позволил ултрасите да купуват на кредит. Част от ценните хартийки са попаднали в ръцете на членове на Ндрангета – калабрийската мафия. Основната теза, която адвокатите на Аниели представиха, бе, че бизнесменът не е знаел за този факт. Той бе разпитан и от анти-мафиотската комисия, която го оневини за каквито и да било контакти с престъпните структури.

Отмениха наказанието за президента на Юве