Отборът на Рома записа 19-а победа от началото на сезона, след като се победи Интер при гостуването си от 26-ия кръг на Серия А. Две попадения за успеха отбеляза Раджа Наинголан, а Диего Пероти добави още едно от дузпа. Един от най-активните редиците на домакините Мауро Икарди отбеляза за „нерадзурите“.

„Вълците“ бяха по-активни през първата част. Гостите владееха повече топката и съумяха да упражнят натиск върху „нерадзурите“, които в крайна сметка се пропукаха след 12 минути игра. Раджа Наинголан получи топката отляво от Един Джеко. Напредна, смени рязко посоката, за да излъже бранител на Интер и с мощен удар от границата на наказателното поле разстреля Самир Ханданович – 1:0.

До края на полувремето домакините се постараха да върнат инкасираното попадение, но опитите им не бяха увенчани с успех.

След почивката Антонио Кандрева стреля в 48-ата минута, но Войчех Шчесни отрази. Преднината на Рома пък бе удвоена в 56-ата минута след скоростна акция на „вълците“. Раджа Наинголан отправи топовен изстрел от дъгата на наказателното поле и покачи на 2:0, записвайки и втори гол на сметката си.

В 65-ата минута Мауро Икарди стреля, но прати топката над напречната греда. В 71-ата минута Иван Перишич нахлу в наказателното поле, но отбраната успя да му отнемем топката.

Последните минути на срещата бяха доста интригуващи. В 81-ата Интер все пак върна едно попадение. Иван Перишич намери добре Мауро Икарди, който чакаше на далечната греда и се разписа от близка дистанция за 1:2.

Четири минути по-късно гостите получиха право да изпълнят дузпа, след като Гари Медел задържа съперник. Диего Пероти пое отговорността и оформи крайния резултат н- 3:1.

В класирането Рома е втори с 59 точки, а Интер е шести с 48.