Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер не скри разочарованието си след изпуснатата победа над Атлетико Мадрид в първия полуфинален мач от Лига Европа на „Емиратс“ в Лондон.

Двубоят завърши при резултат 1:1, като домакините, които играха с човек повече 80 минути, допуснаха изравнителен гол осем минути преди края.

Мъка за Арсенал в последния европейски мач на Венгер на "Емиратс"

Александър Лаказет откри за Арсенал в 61-ата минута, но Антоан Гризман вкара много важен гол за гостите в единствената опасна атака на „дюшекчиите“ през втората част.

„Ако погледнем цялостното ни представяне и начинът, по който се разви мача, то това е най-лошият резултат. Трябва обаче да отидем в Мадрид с позитивна нагласа и да се класираме за финала“, коментира Венгер след мача.

„За съжаление допуснахме гол от нищото. Сега обаче трябва да се възстановим от разочарованието и да се подготвим за следващия мач. Това бе една прекрасна възможност, която пропуснахме. Можеше да се класираме още днес, но това не се случи. Вратарят им направи много спасявания, а в същото време показаха класа, че могат да отбележат с един единствен шанс“, каза още Венгер.