Гол на Португалия срещу Мексико /мачът завърши 2:2/ бе отменен в 21-ата минута след намеса на видеоарбитрите, още при резултат 0:0.

Топката влетя в мрежата на мексиканците, но аржентинският рефер Нестор Питана не бързаше до посочи с ръка центъра и да зачете гола.

Роналдо и ко на два пъти изпуснаха аванс за реми с Мексико

Очевидно бе, че той получи сигнал от тримата рефери, заети с преглеждането на видеоповторенията. Това бяха американецът Джейр Маруфо, сърбинът Далибор Джурджевич и румънецът Овидиу Хацеган.

Те очевидно обясниха на Питана, че голът не бива да бъде зачетен заради засада. И Питана посочи с жест най-напред правоъгълник, индикирайки тв-екран, а еслед това вдигна ръката си високо, показвайки засада.

Каква бе ситуацията?

Кристиано Роналдо изпълни фаул, но топката намери стената. Тя обаче отскочи към негов съотборник, който центрира към четирима португалци, които бяха зад гърба на защитата. Един от тях – Пепе, игра с топката и я върна към Роналдо, който я изпрати в гредата. Топката се върна към Андре Гомеш, който я изпрати във вратата. Но доста по-рано имаше засада на Пепе и голът правилно бе отменен.

Това, впрочем, бе първият отменен гол след видеоарбитраж в официален мач между национални отбори.