Камерун и Австралия не успяха да стигнат до ценна победа и завършиха 1:1 в мач от група А на турнира за Купата на Конфедерациите.

На стадиона в Санкт Петербург двата отбора се нуждаеха от трите точки, за да запазят реални шансове за излизане от групата.

През първото полувреме австралийците видимо притежаваха инициативата, но с дълги топки и контри камерунците бяха по-опасният отбор на терена.

В 21-ата минута Томи Юрич тества вратаря на „неукротимите лъвове“ Фабрис Ондоа, който се прояви добре.

В 35-ата минута Колинс Фай пробва късмета си от 32 метра разстояние, но вратарят на „кенгурата“ Матю Райън изби.

Нова добра контра за камерунците можеше да доведе и до сериозно наказание за австралийски защитник, но реферът Милорад Мажич пусна авантаж, а след като африканците не се възползваха от него, не показа дори жълт картон.

В добавеното време на първото полувреме обаче дълга топка от централната зона бе овладяна от Замбо, който прехвърли вратаря за 1:0 в полза на Камерун.

Второто полувреме започна с по-активна игра от страна на австралийците и те стигнаха до дузпа след нарушение на Ернест Мабука в 60-ата минута. Марк Милиган бе безкомпромисен от бялата точка и изравни резултата – 1:1.

До края и двата отбора опитаха да стигнат до ценните три точки, но трябваше да се задоволят с по една. По-настъпателни бяха камерунците, но и те не стигнаха до нов гол.

В първия кръг камерунците паднаха с 0:2 от Чили, а австралийците загубиха с 2:3 от Германия, така че „неукротимите лъвове“ и „кенгурата“ останаха с по една точка.

В последните си мачове в групата Камерун среща Германия, а Австралия – Чили.

В другия двубой тази вечер, четвъртък, от 21 ч. Германия се изправя срещу Чили.