Европейският шампион Португалия двукратно изпусна гол аванс срещу носителя на Голд къп Мексико и в крайна сметки срещата им приключи 2:2.

Това бе вторият двубой в група А от турнира за Купата на конфедерациите, след като в събота Русия надви Нова Зеландия с 2:0.

Преди началото на мача в Казан с минута мълчание бе почетена паметта на жертвите от големия пожар в Португалия.

В 20-ата минута удар на Кристиано Роналдо намери гредата на мексиканската врата, след като при фаул първо уцели стената, а после топката се върна при него и той я изстреля отново. Акцията продължи и вече в 21-ата минута се стигна до отменянето на гол за Португалия след намесата на видеоарбитъра.

Аржентинският рефер Нестор Питана изслуша прегледа на видеото от неговите колеги пред мониторите и след това отмени гола заради засада на Пепе. А Пепе поклати недоволно глава, сякаш казвайки: „Ако не беше техниката, сега щяхме да водим с 1:0.“

Но Португалия все пак поведе в 34-ата минута. Роналдо изведе много красиво Куарешма на чиста позиция и европейските шампиони поведоха с 1:0.

В 42-ата минута обаче грешка в защитата на Португалия позволи на Мексико да изравни. Точен с глава беше Чичарито, а това бе неговият 44-и гол в 80 участия с националната фланелка.

Второто полувреме бе по-скучно от първото, а положенията почти липсваха пред двете врати.

Но се стигна до 86-ата минута, когато и с помощта на мексиканска грешка и рикошет Седрик Соареш изпрати топката във вратата на мексиканците за 2:1. Отново имаше преглед на видеоповторението от епизода, но този път голът бе зачетен.

В добавеното време обаче европейските шампиони изпуснаха за втори път водачеството в резултата. След изпълнение на корнер Ектор Морено скочи най-високо от всички и с глава направи резултата 2:2.

Кристиано Роналдо бе избран за Играч на мача.

Русия води с 3 точки в групата, пред Португалия и Мексико с по 1 т. и Нова Зеландия с 0.