Нови две решителни прояви на видеоарбитрите фиксираха резултата в мача от Купата на конфедерациите между Чили и Камерун. Южноамериканците спечелиха 2:0 в Москва на "Откритие Арена" с късни попадения.

Гол на Едуардо Варгас не бе зачетен в края на първата част след преглед на видеото /б.а. ВАР/, а в края на второто полувреме друг път бе зачетен от видеоарбитрите.

В 17-ата минута не бе зачетен гол на камерунците, но не след видеоарбитраж, а след решение на главния съдия Дамир Скомина.

След пряк свободен удар Абубакар отблъсна съперник с ръка, а след това топката влетя във вратата на чилийците. Но още преди това бе прозвучал съдийският сигнал.

В края на първото полувреме Чили успя да изпрати топката във вратата на Камерун чрез Едуардо Варгас и южноамериканците започнаха да се радват за гола. Но отново се намесиха видеоарбитрите /ВАР/, които прецениха, че има засада на нападателя и голът не бе зачетен. Повторенията показаха спорната ситуация, в която засадата, ако я е имало, бе миниатюрна.

През второто полувреме камерунците удържаха равна игра в началните петнайсетина минути, след което носителят на Копа Америка взе инициативата.

В 58-ата минута на терена се появи звездата на чилийците Алексис Санчес, който не бе напълно възстановен от контузия.

И Санчес се изяви с чудесно центриране към Артуро Видал, а той не пропусна да порази с глава вратата на африканците в 81-ата минута – 1:0 за Чили.

В самия край на мача Алексис Санчес бе в 100-процентова ситуация за гол. Въртя се, финтира и накрая бе блокиран, но топката попадна у Едуардо Варгас, който прати топката във вратата. Първоначално попадението не бе зачетено заради засада, но след видеоарбитраж голът впоследствие бе зачетен – 2:0 за чилийците.

Другият мач в група Б е в понеделник от 18 ч. и в него Германия излиза срещу Австралия.