Реал Мадрид продължава да празнува. Рециталът в Кардиф е един от най-великите финали в историята на Шампионската лига. Модерният футбол май достигна лимитът си. Реал игра атакуващо, красиво и ненадминато. От другата страна седеше институцията Ювентус. За четири години, Кралският клуб грабна три трофея в големия турнир. Този беше най-брилянтният.

Може да е пресилено, но няма да е далеч от истината, ако твърдим, че това е най-силният Реал Мадрид в цялата история. Имайки предвид, че сега конкуренцията е много по-свирепа, митичният тим на Ди Стефано и Пушкаш леко отстъпва на Роналдо, Рамос и компания.

През второто полувреме на финала в Уелс видяхме всичко, което може да те накара да се влюбиш в играта. Говорим основно за атакуващия и бърз футбол.

Зинедин Зидан вече е повече от икона, нищо че в Мадрид не се имат за повече от клуб. Те са много над това... Французинът превъртя играта. Реал играе по-добре и от PlayStation. Няма колеблив футболист, няма излишна резерва, извън групата останаха колоси като Пепе и Хамес Родригес, които ще са титуляри във всеки друг тим.

Героите от Кардиф заслужават всяка добра дума, която ще бъде изписана на всички езици по света.

Кейлор Навас: Стартира с голямо спасяване. Допусна гол, който определено може да бъде изваден, но и изпълнението на Манджукич беше от световна класа. Такъв удар трябва да влезе в името на футбола. Коста Рика ще се гордее вечно със своя най-велик футболист. Две купи в Шампионската лига. Реал спокойно може и без Давид Де Хеа! В Кардиф Кейлор нямаше много работа, но свърши достатъчно такава през сезона.

Даниел Карвахал: Няма сила на света, която да ме убеди, че има по-добър десен бек от национала на Испания. На 25 години е, а има зад гърба си три купи в Шампионската лига. Срещу Юве сновеше постоянно в полето на съперника. Имаше дейно участие за два от головете. Скорост, техника, прецизно подаване и офанзивна мисъл. Идеалният десен бранител за Реал Мадрид. Не на последно място – юноша на клуба!

Серхио Рамос: Божествен далеч преди този финал. Капитанът беше наясно какво ще се случи. Новата фризура подсказваше, че Дон Серхио е готов да позира с купата в ръце. Стана първият капитан в новата история на турнира, който я вдига за втори пореден път. Боец до мозъка но костите си. За него играта никога не свършва. Изкара подло картон на Куадрадо, без да се замисли, че мачът вече е решен. Рамос знае, че двубоят се играе до последната секунда. Знаят го и всичките му съперници. Помнят го с лошо. Икона на мадридизма!

Рафаел Варан: Все още не е велик, колкото славния си партньор в центъра на защитата, но има отлични предпоставки да счупи много рекорди. Забележително е да имаш осем трофея с Реал Мадрид на 24 години. От тях три са в Шампионската лига. Варан израства с огромни темпове и е силно подкрепян от Зидан, който го предложи на клуба преди години. Още тогава Зизу е започнал да върши прекрасна работа за Реал. Днес Варан е абсолютен стълб в отбрана. Пребори се с конкуренцията на Пепе и е първият човек до Серхио Рамос. В Кардиф беше на обичайното много високо ниво. Французинът е забележителен атлет. Прототип на съвременния централен защитник.

Марсело: С ръка на сърцето мога да кажа, че това ми е любимият футболист. Типичният бразилец, който обожава играта. Техническите му способности са съвършенство. В събота номер 12-ти имаше малко повече ангажименти, защото срещу него се изправи друг фамозен бразилец – Дани Алвеш. В крайна сметка Марсело излезе победител. Отдавна се е превърнал в легенда на Реал Мадрид. Зад гърба си има 12 значими отличия с Реал. Вторият капитан е безспорен талисман на клуба. Загубите му с белия екип през този сезон бяха истинска рядкост. Той сгреши при победния гол на Меси в последно Ел Класико, но едва ли някой си спомня онзи рутинен мач. Обикновена среща, която не донесе нищо на Барса. Може би само престиж. Не са много тези, които са побеждавали шампионът на Европа...

Карлос Каземиро: Балансьорът вече влезе в нова роля. Каземиро вкара най-важният гол в мача, най-важния и в живота си! Неизменна част от халфовата линия при Зидан. Той е най-голямото постижение на французина по отношение на състава. Перфектен в дефанзивен план, вече много ценен и в предни позиции. Цифрите плашат. На 25 Каземиро има три Шампионски лиги...Вече никой и никога няма да го подцени. Световна футболна звезда.

Тони Кроос: Немският ас изигра феноменален мач. Стандартите отдавна са поставени на много високо ниво. На финала Кроос направи 72 паса, а от тях точни бяха 92 %. Световният шампион отдавна е незаменима част в Реал Мадрид. Имаме усещането, че играе от много години, а е едва на 27...

Лука Модрич: Когато споменем Тони Кроос, следващото име, което хрумва е Лука Модрич. Дуетът е абсолютната основа на този Реал Мадрид. Хърватинът отново не изневери на собствените си възможности. Даде страхотна асистенция за втория гол на Роналдо, който затвори мача с Ювентус. Привличането му от Тотнъм е една от най-прекрасните сделки, които са правили в испанската столица. Лука е мозъкът на този тим. Играта му беше прекалено сложна за полузащитниците на Ювентус.

Иско: Когато Зидан го извади цялата публика на Реал Мадрид оглуши стадиона с името му. Абсолютен любимец за почитателите на клуба. Той е ценен високо и от останалите запалянковци в Испания. Редовно обира овациите на феновете в страната, което го нарежда до друг всеобщ любимец, но от големия съперник – Иниеста.

Карим Бензема: Рейтингът му е по-нисък от този на Мората сред феновете, но това няма особено значение. Изключително комбинативен. Отборен футболист далеч от традиционното схващане за централен нападател. Най-силното качество на французина е, че е любимият партньор на Кристиано Роналдо. Щом играта на португалеца върви с Карим, значи той ще играе. Липсват му головете, но има кой да ги бележи.

Кристиано Роналдо: Най-печелившият футболист в последните години. Абсолютен властелин пред противниковата врата. Изигра феноменален мач срещу Ювентус. Заби два гола, спечели Златната топка в средата на годината. Петата е в ръцете му. Няма никакво значение какво ще направи Меси в следващите месеци. Победителят е един – Кристиано Роналдо!

Гарет Бейл: Беше ясно, че се появи в игра. Финалът в Кардиф не можеше да мине без местното момче. Игра твърде малко. Пипна топката три пъти, за да я подаде точно на свой съотборник. Това не беше сезонът на Бейл, но в крайна сметка е част от колектива и може да се похвали с три трофея от турнира.

Марко Асенсио: Игра малко, но достатъчно, за да светне на таблото. Той е бъдещето на Реал Мадрид, а то е много обещаващо. Младият испанец е голям талант и Зидан успя да го наложи по бързата процедура в един знаменит сезон.

Алваро Мората: Влезе за да бъде извършена и последната смяна в мача. Зизу имаше право на една рокада и на практика избра да награди голмайстора с участие във финала. Това беше знак, че французинът държи на Мората, въпросът е дали испанецът ще се задоволи с по-периферната роля.

Зинедин Зидан: Нахлу с гръм и трясък в треньорската професия. За два сезона той постигна много повече от много светила в занаята. Роден лидер, който успя да изгради впечатляващ тим. Зидан имаше тежък съперник. Тактикът Макс Алегри беше отвят от новата треньорска знаменитост. Най-големият удар на Флорентино Перес.