Обявеният днес трансфер на Серж Гнабри в Байерн Мюнхен е добър знак за всички фенове на Арсенал. Това заключи журналистът от немското издание „Шпорт Билд” Кристиан Фалк.

21-годишният германски национал парафира днес за 3 години с баварците, след като се възползва от опция в договора си Вердер Бремен, позволяваща му да форсира своята продажба.

Байерн привлече национал на Германия

Гнабри е бивш кадър тъкмо на Арсенал и би било разбираемо доста от феновете на „топчиите” да намерят още една причина за недоволство срещу дългогодишния мениджър Арсен Венгер. Именно французинът реши да продаде техничаря на Вердер миналото лято срещу скромните 5 милиона паунда.

Оказва се обаче – съгласно тезата на Фалк – че тези 5 милиона могат да се окажат много важни. Журналистът убедено изрази гледището, че тъкмо привличането на Гнабри ще сложи край на интереса, който Байерн проявяваше към най-голямата звезда на Арсенал в момента – Алексис Санчес.

Вердер оплю напускаща звезда

Естествено, вероятността 28-годишния чилиец да напусне „Емиратс” остава много висока, тъй като Манчестър Сити продължава да напира. Все пак за шефовете на Арсенал ще е много по-лесно да се борят само с една заплаха.