Ръководствата на Олимпик Лион и Манчестър Сити са в напреднали преговори за трансфера на защитника Елиаким Мангала, съобщава „Sky Sports“.

Манчестър Сити привлече френския национал от Порто за сумата от 42 милиона паунда, но защитникът не попада в плановете на мениджъра Хосеп Гуардиола.

През миналия сезон Мангала игра като преотстъпен във Валенсия.

Манчестър Сити по всичко изглежда, че е готов да продаде Мангала за сумата от 18 милиона паунда, а от Лион са готови да я покрият.

Мангала има договор с Манчестър Сити за още две години.

Първоначалното желание на Лион бе да привлече под наем защитника, но от Манчестър Сити са категорични, че искат да го продадат.

Нюкасъл също демонстрира интерес към 26-годишния защитник.

Олимпик Лион на финалната права за острие на Челси

„Мангала е сред опциите за нас. Ние проведохме среща с него и агента му. Освен това сме в напреднали преговори с Манчестър Сити. Нормално е да говорим за интерес, след като играчът предизвика срещата с нас и има желание да играе в Лион. Наясно сме с това, че Манчестър Сити иска да го продаде. Той е национал на Франция и може да играе на Световното първенство в Русия. Ние искаме да изградим много амбициозен отбор за следващия сезон“, коментира президентът на Лион Жан-Мишел Ола.

„Ние също така водим амбициозни преговори с Челси за Бертран Траоре. Смея да твърдя, че сме на финалната фаза и разговорите до този момент протичат много положително. Надявам се до десет дни или до края на седмицата да може да финализираме тази сделка“, каза още Ола.