Третият и четвъртият старт от Porsche Sports Cup Германия, които се проведоха тази неделя на Хокенхайм, преминаха отлично за Георги Дончев. 

Българинът и немският гост-пилот Давид Ян записаха едно първо и едно трето място в стартовете в клас 5d-991 GT3 Cup на Endurance сериите, с което заслужиха и третата позиция в общото класиране.

Въпреки обилния дъжд на квалификациите, отборът на  SCHUTZ Motorsport (Overdrive Racing)  се класира на пета позиция в третия старт за сезона, а още след първия завой Поршето с номер 168 изпревари три съперника и излезе на второ място, а след това и на първо. Малшансът стигна Дончев в последната обиколка, когато двама пилоти успяха да го изпреварят и така екипът завърши на трето място.

Във второто състезание българинът стартира от 7-ма позиция (4-та редица), после загуби едно място, но бързата смяна в бокса с Давид Ян (едва половин секунда над позволеното минимално време) и доброто каране на немския пилот след това изведе тима до почетната стълбица. Тазгодишният победител в 24-те часа на Нюрбургринг в клас SP7 изпревари съперниците в класа, а и двама от горния клас 7f, което доведе не само до първа позиция в клас 5d-991 GT3 Cup, но и до трето място в общото класиране.

За разлика от първите два старта през април, този път Дончев и Ян се включиха и в свободните тренировки, и в квалификациите с новото Porsche 911 GT3 Cup, което вече беше в „пълно бойно снаряжение“ и перфектен външен вид след изненадващите ремонти, които се наложиха след първия старт. Познат от най-добрите GT състезания по цял свят, моделът е част от серийно произвежданите „бързаци“ в Gran Turismo серията на Porsche и може да се похвали с 460 конски сили. 

Автомобилът на Дончев дължи тази мощност на шестцилиндров 3.8-литров мотор, а управлението е поверено на шестстепенна скоростна кутия с пневматично управление. С общото си тегло под 1200 килограма, Поршето направо „хвърчи“ по пистата, което пък превръща стартовете от състезанието в уникално забавление за зрители и фенове. Това лято състезателният автомобил на SCHUTZ Motorsport (Overdrive Racing) ще посети и България, за да може всеки любопитен да го погледне отвътре и да се почувства като пилот от престижната надпревара на Porsche. 

В следващите два месеца пилотите от Porsche Sports Cup ще могат да починат или да наблегнат на тренировките, тъй като петият и шестият старт от кампанията са в последния уикенд на юли, когато емоциите ще завладеят Ред Бул Ринг в Шпилберг (Австрия).