Технически проблем принуди екипажа на АСК „Пловдив“ Георги Гераджиев/Ангел Башкехайов преждевременно да напусне надпреварата в румънското Рали Арад, което се проведе през изминалия уикенд. Състезанието бе трети кръг от шампионата на северните ни съседи, както и втори от Европейския рали трофей (ERT) на Международната автомобилна федерация (FIA) – Балканска зона.

Въпреки, че ралито бе първото за Гераджиев и Башкехайов като тандем, те успяха бързо да се сработят и времената им ставаха по-добри с всеки изминал специален етап (СЕ), но за съжаление на СЕ6 Надаш 1 се скъса предна лява полуоска на техния автомобил Форд Фиеста R2, заради което екипажът бе принуден да отпадне само три етапа преди края на ралито, докато водеше в класа си RC4 (автомобили с един задвижван двигателен мост до 1600 куб.см.) и се движеше на 10-то място в генералното класиране.

Коментарът на пилота Георги Гераджиев след първото състезание за сезона: „Доволен съм от представянето ни на Рали Арад. Започнахме много силно още от официалната тренировка, по-известна като „шейкдаун“, където постоянно подобрявахме времената си. С Ангел се сработихме веднага и това си пролича още от първия специален етап, на който записахме силно време в класа ни. Движехме се много добре, като постоянно се изкачвахме нагоре в класирането, но на СЕ6, в бавен десен завой, се скъса полуоската и останахме без задвижване. Нямаше как да продължим, въпреки че оставаха само три етапа до финала. Въпреки това настроението ни остана приповдигнато и с нетърпение очакваме следващото планирано състезание за нас – Рали Бакау. Благодаря на целия ни екип за отлично свършената работа!“

Навигаторът Ангел Башкехайов също имаше своята гледна точка: „Това бе моето първо макадамово рали. Истинско предизвикателство бе да седна до пилот от ранга на Георги. Имаме още доста работа за вършене, но съм сигурен, че гледаме в една посока и нещата ще се получат. Разбира се, има лека нотка разочарование заради техническия проблем, който ни извади от състезанието, но гледаме оптимистично към следващото предизвикателство, което ни предстои.“

Както стана ясно от пилота Георги Гераджиев, следващото планувано състезание за отбора на АСК „Пловдив“ е макадамовото Рали Бакау, което ще се проведе на 16-17 юни в околностите на едноименния град, намиращ се в североизточната част на Румъния. То е четвърти кръг от местния шампионат, както и трети от ERT на FIA – Балканска зона.