Новият шампион на Откритото първенство на Франция по тенис Рафаел Надал (Испания) отказа участие на турнира на трева в лондонския "Куин'с Клъб" през следващата седмица.

31-годишният Надал, който спечели рекордна десета титла на "Ролан Гарос" в неделя, е бил посъветван от лекарите да си вземе по-дълга почивка преди "Уимбълдън", който стартира на 3 юли. 

"Много съжалявам, че няма да мога да играя на "Куинс'с Клъб" през следващата седмица. Тъжен съм, че трябва да взема това решение, защото обичам да играя там, печелил съм турнира през 2008 година и всеки път, когато съм достигал до финал на "Уимбълдън" преди това съм играл в "Куин'с", заяви Надал, който след успеха си в Париж и четвърти трофей за сезона се изкачи на второ място в световната ранглиста.

"Надявах се след няколко дни почивка да бъда готов, но вече съм на 31 и след дългия и изморителен сезон на червено, след всичките емоции на "Ролан Гарос" и след консултация с лекаря ми, реших да си взема повече време извън корта, за да бъда напълно готов за "Уимбълдън", допълни испанецът./БТА