Сензационната шампионка от Ролан Гарос Йелена Остапенко вярва, че "всичко е възможно" с нейния изключително офанзивен стил, който ѝ донесе първа титла от Големия шлем само на 20 години.

Сензацията Остапенко триумфира на Ролан Гарос

Латвийката определени случилото се като "мечта": "Винаги съм имала възможността да удрям топката така здраво. Ако имам шанс да ударя, опитвам", обясни играта си Остапенко, която е първата непоставена шампионка в Париж от 1933 година насам.

Остапенко сбъднала детската си мечта

"Никой не ме е научил, просто това е начинът, по който играя. А и мисля, чехарактерът ми е такъв. Искам да удрят топката."

"Мисля, че водех с 5:3 в третия сет, когато осъзнах, че мога да спечеля мача. Не преди това. Просто вървях стъпка по стъпка."

До този момент в кариерата си Остапенко бе спечелила общо 1 милион паунда, а за триумфа на Ролан Гарос ще прибере 1,65 милиона. "Дори не мислех затова. Мислех за спечелването на титлата."

След този успех и предвид факта, че Остапенко е шампионка при девойките на Уимбълдън през 2014, сега тя ще бъде сред големите претендентки на третия турнир от Големия шлем. Нейният сезон на трева ще стартира в Бирмингам.

"Разбира се, сега напрежението и вниманието ще е по-голямо, но ще опитам да се справя с това. Ще бъде малко по-трудно, но избрах да бъда тенисистка, така че това е моята кариера. Трябва да се справя."