Страхотното представяне на Цвети Пиронкова на турнира в Нотингам приключи на четвъртфиналната фаза. Там нашето момиче загуби епичния сблъсък с петата поставена в схемата Луцие Шафаржова. 

Битката беше много интересна и въпреки че пловдивчанката спечели втората част с убедителното 6:0, в крайна сметка не успя да се пребори с фаворитката в тази среща. В крайна сметка чехкинята победи след 6:3, 0:6, 6:4 и е на полуфинал. 

Шафаржова се изправя на пътя на Пиронкова в Нотингам

Първият сет беше най-слаб за нашето момиче. В него тя имаше доста затруднения на собствен сервис и се пропука за първи път в петия гейм, когато Шафаржова я проби за 3:2. Всичко можеше да приключи по-рано в тази част, когато в седмия гейм Пиронкова спаси три шанса за пробив. 

Пиронкова продължава победно на тревата, на четвъртфинал е в Нотингам

Тя на свой ред можеше имаше възможност да запази интригата в следващия гейм, но пропусна два пъти да вземе подаването на съперничката си. В крайна сметка това я пречупи в този сет и в заключителния му гейм Шафаржова я проби на нула и след 6:3 поведе с 1:0 сета. 

Пиронкова се разходи из Нотингам преди срещата с Нара

Но в следващата част на корта имаше само една тенисистка. В него тя даде на опонентката си да направи едва 10 точки! И повече от логично я смачка с 6:0 и се възродиха надеждите, че походът ѝ може да продължи. 

Пиронкова с убедителен старт в Нотингам

Това се подхрани от страхотния ѝ старт на третия сет. В него Пиронкова поведе с пробив за 2:0, но опитната Шафаржова се съвзе. Тя записа четири поредни гейм на сметката си и на свой ред поведе с пробив за 4:2. 

България остана без тенисистка в топ 100, пропадане за Пиронкова

Но обратите не спряха дотук. Цвети веднага върна пробива и в крайна сметка доведе нещата до 4:4. После чехкинята спечели подаването си, а в десетия гейм стигна и до първия си мачбол, който веднага реализира след дълго разиграване, при което нашето момиче прати топката на сантиметри в аут и всичко за нея в този турнир приключи. 

На полуфиналите Шафаржова ще се изправи срещу друга от приятните изненади в турнира Дона Векич от Хърватия. Другата битка на предпоследното стъпало е между първата поставена Джоана Конта и Магдалена Рибарикова.