Бързо напредващата в тениса рускиня Наталия Виклянцева отнесе номер 5 в турнира по тенис за жени в Хертогенбош Ана Конжу (Хърватия) с 2:0 сета на новия корт и ще играе за своята първа титла срещу естонката Анет Контавейт.

Виклянцева победи с 6:3, 7:5. Срещата противопостави две от бъдещите звезди на женския тенис, тъй като и двете са родени през 1997-а година, а рускинята ще играе своя първи финал в турнир от WTA.

Контавейт пък се справи с номер 7 на турнира- украинката Леся Цуренко, с 6:3, 6:7 (0), 6:2. Контавейт трябваше да се бори 2 часа срещу украинката Цуренко.
"Изобщо не съм очаквала, че ще достигна до финал, затова се чувствам много щастлива. Това беше моят ден, моят момент и сега ще играя за титла. Всеки има любима настилка, а за мене това е тревата, заяви Виклянцева.

Пробив в четвъртия гейм на първия сет даде преднина на Виклянцева, а в следващия гейм тя спаси две точки за връщане на пробива и затвърди успеха си с 6:3. Почти по идентичен начин се разигра и втората част, като пак в четвъртия гейм дойде и пробив за Виклянцева, спечелила този път със 7:5./ БТА