Григор Димитров диктува модата в Куинс, а топ ударът на деня в третия ден на турнира отново принадлежеше на първата ни ракета.

Сайтът на следващия турнир от Големия шлем - Wimbledon.com - направи интервю с Гришо по всички теми около него.

"Докато останалите фаворити в Куинс продължават да капят, Григор Димитров изобщо не се впечатлява. Той е един от двамата бивши шампиони от турнира, които все още са в надпреварата, а освен него единствените поставени все още в играта са Томас Бердих и Марин Чилич. Нещата започнаха трудно за Григор срещу Райън Харисън, когато отстъпи инициативата на американеца с три двойни грешки на старта. Димитров обаче е съзрял доста и е доволен, че намира начини да печели, когато е нужно," пише анализът на сайта.

"Точно в момента се наслаждавам на процеса. Вълнувам се всеки ден на корта, това е важно за мен. Знам, че дори да не се получи в момента, рано или късно ще стане," коментира българинът.

Приликите с 2014-та година са невероятни. Тогава той пристигна в Куинс съвсем близо до Топ 10, игра четвъртфинал на Australian Open срещу Рафа Надал, а през тази отново същия го отстрани в Мелбърн на полуфинала.

Гришо обаче не иска да гледа назад, а само напред - към Финалите на ATP през ноември.

"Не искам да сравнявам минали турнири с настоящи. Важното е да се чувстваме добре всяка седмица. Всички знаем колко е трудно да си на корта непрекъснато, особено на това ниво. Всички играят силно," допълни той. "Мисля, че вървя нагоре. В Австралия, с ранните мачове, не мисля, че играех добре, но след това нещата се подобриха. Увереността ми се подобри. Цялата ми игра скочи нагоре. Това се опитвам да правя във всеки турнир. Очаквам всеки следващ мач."

"След успеха през 2014-та се носех на гребена на вълната. Не бях готов да поддържам това ниво. Мисля, че първата година след това ме изтощи много физически и психически. Година по-късно не намирах начина да стартирам добре. Имаше и други промени извън корта за мен," разказа още Григор. "Имаше тежки моменти наистина, но смятам, че след всичко, което преживях, съм по-силен отвсякога. Така че се гордея със себе си, с екипа ми, с близките ми, със семейството ми. Това е нещо, което не искам да забравям."

Относно ранното отпадане на Мъри, Вавринка и Раонич от Куинс, Димитров обясни:"Не се впечатлявайте толкова. Смятам, че те ще са още по-мотивирани за Уимбълдън. Ще имат допълнително време за почивка, за тренировки."