22 юни е специална дата в историята на тениса. Тя е свързана с една от най-емблематичните фигури в историята на играта - Джон Макенроу. През годината Джони Мак често е имал тежки спорове със съдиите на стола, които са отнасяли много клетви от него.

Емблематичен обаче ще остане 22 юни 1981 година, когато Макенроу произведе може би най-популярната реплика в историята на тениса.

По това време в тениса още нямаше видео повторения, които определено щяха да спестят много от нервите на американеца.

Той играеше своя мач от първи кръг срещу Том Гъликсън, когато постигна директна точка от сервис, но съдията на стола Едуард Джеймс отсъди топката в аут.

Джони Мак не можеше да повярва на решението и започна яростна словесна атака: "Не може да си сериозен, човече. НЕ МОЖЕ ДА СИ СЕРИОЗЕН! Топката беше на линията! Линията се вдигна! Беше очевидно вътре! Вие хора сте абсолютното дъно на света..."

Макенроу: Дъщерите ми харесват Григор Димитров

Джеймс логично даде служебна точка срещу Макенроу, което обаче не му попречи да спечели Уимбълдън в крайна сметка. Години след това американецът призна, че се чувства ужасно от случката и смята Джеймс за много приятен човек.

Думите му обаче останаха безсмъртни. Те бяха включени в поп песни, във филмови диалози и бяха използвани дори от самия Макенроу в реклами. Този момент бе избран и за най-известния момент на Уимбълдън за всички времена. Именно "Не може да си сериозен" се казва и автобиографията на Макенроу.

Денят, в който голямата уста на Джими Конърс го изпрати в аут