Още едно от големите имена, участващи на турнира в Куинс, отпадна. Това е петият поставен в схемата Жо-Вилфред Цонга, който отпадна след здрава битка с ветерана от Люксембург Жил Мюлер. 

Така пътят пред българската звезда в надпреварата Григор Димитров става все по-открит. Първата ни ракета е шести поставен, като единственият с по-висок ранкинг от него, останал в турнира, е хърватинът Марин Чилич, който играе в четвъртък мача си от втория кръг със Стефан Козлов. 

Жесток Гришо изстрада стилен обрат срещу Бенето

Иначе мачът между Мюлер и Цонга беше изключително завързан. Първият сет беше решен от един пробив, постигнат в решаващия седми гейм. Тогава тенисистът от Люксембург стигна до три брейкбола и реализира втория от тях. 

Супер сензация в Куинс, Мъри загуби от "щастлив губещ"

Преди това французинът имаше един шанс да вземе подаването на съперника си, още във втория гейм, но го пропиля. До края на сета нямаше нито една възможност за пробив и в крайна сметка Мюлер дръпна с 1:0 сета след 6:4. 

Изненадите в Куинс продължават и с Вавринка

Вторият сет също беше решен от един-единствен пробив. Той дойде още в първия му гейм, като отново представителят на Люксембург ликуваше. Цонга имаше две възможности да върне пробива в шестия гейм, но ги пропиля. 

В крайна сметка това бяха и единствените му възможности да навакса изоставането си в резултата и след като не ги оползотвори, трябваше да се примири със загубата. Така Мюлер е на четвъртфинал и продължава страхотното си представяне на трева този сезон. 

Там той ще срещне победителя от мача между Джордан Томпсън, който изхвърли първия в схемата Анди Мъри, и американеца Сам Куиъри. Останалите четири двубоя от втория кръг на турнира ще се играят в четвъртък.