• RedHot Преди 21 дни
  Не ви ли е неудобно изобщо да повдигате въпроса??? Ами да бяхте били така мразения от вас червен отбор и днешната ви дилема нямаше да я има...Но спокойно, ще дойде поредния Бате и ще ви ошамари отново.

  Аз съм поставил принципно въпроса още преди дербито ЦСКА - Левски, още преди да се знае кой е втори и кой - трети. Още преди да дойде писмото от УЕФА за ЦСКА. Опитвам се да мисля и уви - точно сценарият, който очаквах, стана факт. Датата на първия ми материал по темата е 25 май, ден след финала за Купата. Тогава ми се изясни сценарият, просто донякъде и развоят на събитията наказа БФС. Извинете, че малко се хваля, но доказателството е тук https://gong.bg/bg-football/parva-liga/multimedia/video/a-kakvo-stava-s-barazha-ako-niakoj-ne-vzeme-licenz-433852

 • Turo Преди 35 дни
  Здравейте Господин Табаков! Искам да Ви задам следния интересен въпрос, който от много време ми се върти в главата. Става въпрос за баража за Лига Европа, в който ще се срещнат класирания на 7 място отбор и този на 3-то. Какво ще се случи обаче ако този 7-ми отбор се окаже Ботев Пловдив, и хипотетично преди това е спечелил купата? Дали тогава класирания на 3-то място получава директно право за ЛЕ или се насрочва бараж между осмия и третия? Тогава пък се обезмисля финалния плейоф за 7-мо място, тъй като той по програма трябва да се изиграе след финала за купата. Всичко това пак казвам хипотетично ако Ботев спечели купата? Ще ми е интересно да чуя вашия отговор!

  Няма да се играе финален плейоф, Търо. Ботев ще играе в Европа, ако спечели Купата. Ще има бараж между Левски или ЦСКА срещу Верея за място в Лига Европа.

 • andro6419 Преди 35 дни
  Един ден преди дербито Левски Лудогорец Коефициента за победа на госта беше 2,5 , а 1 час преди мача падна до 1,75 каква според Вас е причината ?

  Повече хора са заложили за победа на госта, напълно логична и случила се впоследствие. Не виждам някакви завери тук.

 • mario_filipov Преди 36 дни
  1.Здравейте,според вас ще успее ли Лудогорец да задържи нивото си и през следващият сезон ?
  2.Според вас Лудогорец нуждае ли се от нови попълнения , и ако да - на кой постове ?
  3.Според мен шансовете на Лудогорец да влезнат в групите на ШЛ са 70-30,тъй като ако Славия Прага стане шампион на Чехия сега , орлите ще са поставени в плейофите. А пък съперниците в 3-ти кръг и непоставените в плейофите са напълно преодолими за Лудогорец.Ще се радвам да чуя и вашето мнение :)

  Лудогорец ще вземе, ако продаде. В защитата по-скоро виждам нужда от попълнения. Лудогорец има нелоши шансове да влезе в групите на ШЛ отново.

 • iskrencho Преди 36 дни
  Здравейте! Бихте ли ми казали какъв е смисълът на наказанието "затваряне на сектор" (в случая визирам домакинството на Левски за мача с Лудогорец), след като така или иначе стадиона е полупразен?! И дали не се мери с различен аршин , като за подобни(или по-малки)нарушения се лишават отбори с "лишаване от домакинство" за един или няколко мача? Абсурдно е това наказание , при положение ,че след налагането му посещаемостта на конкретния мач си остава същата! Клубът като такъв не търпи никаква санкция реално! Дори напротив - предполагам , че разходите му за охрана намаляват , след като 1/3 от трибуните се води "затворена". Благодаря!

  Това е една от модерните санкции, взаимствани от Европа. Именно целта е нетолкова клубът да пострада, колкото феновете, които са се провинили. В случая провинението на левскарите бе в сектор А срещу ЦСКА. А разликата с Европа е значителна. Там обикновено всички сектори са пълни със зрители, често с постоянни места, така че провинилите се губят правото да гледат следващия мач, понеже няма къде другаде да седнат. У нас - свободни места по стадионите колкото искаш и можеш да се преместиш в сектор В, примерно. За Локо Сф тази подобна на Левски санкция обаче има някакъв смисъл, но това е по-скоро случайно. Сектор А ще бъде затворен, а в сектор В клубът по принцип няма право да пуска публика, тъй като проблемите със сигурността там още не са разрешени. Колкото и абсурдно да е това, понеже в Областната група такова ограничение нямаше. А козирката си е същата, опасността, ако я има - също. Но сега феновете на Локо Сф ще гледат мача с Несебър от клетката за гости. Та в заключение - наказанието затваряне на трибуна причинява известно неудобство, но не чак толкова голямо по българските стадиони и не е особено смислено.

 • CSKAforever1948 Преди 39 дни
  Добър ден ! Защо не се изписват този сезон имената на играчите на гърбовете им в повечето отбори?

  Според мен изцяло е въпрос на дизайн!

 • andro6419 Преди 40 дни
  Уговорен ли беше Лудогорец Дунав и уговорен ли ще бъде Левски Лудогорец ?

  Здравей, и на двата въпроса отговорът ми е не.

 • esailsee Преди 42 дни
  Какви силни страни на треньора Гонзе видяхте през сезона? - Освен способността му да освобождава и да привиква по половин дузина футболисти всеки сезон. Не е ли тов а маскирана стратегия за да бъде изтърпян по-дълго време в Черно море ?

  Според мен проблемът на Черно море не е в Гонзо, а в клубната стратегия. От доста години насам Черно море като клуб отправя поглед до към 4-5-о, таван - трето място в първенството. Това е клубна стратегия, а на Гонзова стратегия. Моето мнение е, че за Георги Иванов като треньор моряците са отбор, с който той си пасва - тимът традиционно играе с хъс, което е присъщо и за треньора. Но на Черно море му липсва мъничко класа, за да влезе в голямата борба. Ако клубът промени стратегията си и я замени с по-амбициозна, варненци са способни и на повече от това гравитиране около 4-ото място и една купа. Но на този етап не виждам индикации за подобна промяна.

 • tornadooo Преди 42 дни
  Здравейте, искам да попитам на какъв принцип се трият коментари в сайта ГОНГ.БГ Виждам коментари които съдържат обиди, но не се премахват, а коментар който по някакъв начин противоречи на вашето мнение се трие, макар културно написан.

  Здравейте,
  моля дайте ми поне два, хайде защото един може и да е случайно, примера за изтрити коментари, културно написани, с каквото и да е мнение?
  Не обичам да се говори и пише наизуст..
  Колкото до съдържащите обиди коментари - да, те се трият незабавно, но трудно могат да бъдат обхванати всички. Има пропуски, които вие забелязвате и вадите извод.

 • nevinen_autist Преди 45 дни
  Добър ден!
  Какво мислите за идеята, УЕФА да се раздели на западна и източна, като
  западната и източната УЕФА отделно и самостоятелно да организират ШЛ и ЛЕ ;
  и в едните да участват само държавите от Западна Европа, а в другата - само държавите от Източна Европа?
  И победителите от ШЛ на Западна Европа и ШЛ на Източна Европа да се срещат чак на световната клубна надпревара.
  Как Ви се струва тази идея?

  Варианти - много. Имаше такъв и за Балканска лига, не се осъществи. Би могло да се мисли в посока връщането на трети евротурнир, без да е еквивалент на някогашния КНК. Има един кръг от европейски грандове, които отдавна искат да се отделят в своя Суперлига, тъй като превъзхождат останалите и не им е интересно с тях, а и мачовете с тях не генерират толкова пари. Не знам дали на географски признак е най-удачно, времето ще извади на показ вярното решение.