Българският национален отбор по волейбол започна със загуба от Бразилия с 0:3 гейма (15:25, 19:25, 22:25) участието си на третия турнир от Световната лига, който се провежда в Кордоба, Аржентина.

Селекционерът Пламен Константинов реши в този мач да заложи на своите резервни състезатели, а причината бе стратегически ход, целящ да запази силите на титулярите за предстоящите мачове със Сърбия и Аржентина, в които победите са задължителни.

България започна в следния състав: Мартин Атанасов, Тодор Скримов, Теодор Тодоров, Светослав Гоцев, Жани Желязков, Владислав Иванов-либеро.

Българският отбор влезе разконцентрирано в мача и нито за миг не успя да се доближи в точките до съперника, като загуби с 15:25. Постепенно българите подобриха играта си и за кратко поведоха във втория гейм, но Селесао бързо обърна резултата и спечели с 25:19. 
В третия гейм в игра се появиха опитните Николай Николов, Цветан Соколов, Теодор Салпаров, както и Розалин Пенчев, но и това не помогна и тимът загуби и третия гейм с 22:25. Жани Желязков се отличи с 11 точки за България, а за Бразилия най-резултатен бе Уолъс Де Соуза с 15 точки.

В другия мач от групата Сърбия победи драматично домакина Аржентина с 3:2 гейма. Тази вечер от 22.10 часа България среща Сърбия във втория кръг от Група G1. Българският отбор до момента има 3 победи и 4 загуби, като се нуждае от две победи в Аржентина в оставащите два мача, за да продължи в следващата фаза.

Най-резултатен за победителите бе Уолъс Да Соуза с 15 точки, Лукас Сааткамп реализира 11, а Рикардо Лукарели 10. Чудесно впечатление за България направи Жани Желязков, който се отчете с 11 точки, Тодор Скримов и Теодор Тодоров пък добавиха по 7.