Двете двойки на Марица Пловдив, които взеха участие в националния турнир по плажен волейбол за девойки до 18 години в Кърджали, постигнаха възможния максимум и завоюваха златния и сребърния медал от надпреварата. Двата тандема се изправиха един срещу друг във финала, като Лора Славчева и Никол Дулева успяха да победят Виктория Ангелова и Малина Гаджева с 2:0 (21:15, 22:20).

По-рано в неделната сутрин, на кортовете в комплекс "Арпезос", двете двойки на Марица спечелиха своите полуфинали. Първо Ангелова и Гаджева се справиха с Теодора Стоянова и Натали Стефанова след тайбрек - 2:1 (21:19, 18:21, 15:10), а после Славчева и Дулева бяха категорични срещу Калина Узунова и Десислава Лукаревска за крайното 2:0 (21:7, 21:13).

Ако се изключи демонстрационният мач, който Славчева и Дулева изиграха срещу други маричанки пред пловдивските любители на спорта на 13 юли, и за двете двойки на Марица турнирът в Кърджали бе първото официално състезание. Надпреварата беше и треньорският дебют на 21-годишната плажна волейболистка на "жълто-сините" Теодора Симеонова - водач на двата пловдивски тима.